Wat is de kunst van jouw leven?

Doe je mee met mijn Drie Magische Dagen?

De kunst van het jaar afsluiten om jouw droomjaar te beginnen

Het is weer december. Je hoort en ziet ze steeds meer; de goede voornemens. Soms zuchtend, zachtjes, of juist met opgezette borst en veel kracht uitgeroepen: ‘ik ga dit jaar écht wat doen aan mijn lijn. Ik ga écht meer bewegen. Ik wil écht beter met mijn geld omgaan en mijn schulden afbetalen. Beter met mijn tijd omgaan ook, zodat ik meer met mijn geliefden kan zijn. Ik ga écht een andere baan zoeken. Een ander huis. Een andere liefde. Een andere …

 

Oh wat heb ik veel lijstjes gemaakt met dit soort voornemens. Gelukkig ontdekte ik de laatste jaren dat het veel krachtiger is wanneer je ze maakt vanuit overvloed in plaats vanuit tekort. Dus niet zozeer wat er allemaal niet is, maar juist waar je meer van wil. Zo voelt het voor mij niet meer als voornemens, maar als focus op verlangens en doelstellingen, om mijn droomleven te creëren.

 

Vorig jaar heb ik hier al meer bewust aandacht aan besteed. Maar ik ben toen  ding vergeten: ik heb geen aandacht gegeven aan wat 2015 me gebracht heeft. Ik heb het jaar niet bewust afgesloten.

 

Dit jaar ga ik het anders doen


Zondag is de eerste dan van een prachtig fris en onbeschreven jaar. Voordat ik me richt op dat jaar, geef ik eerst al mijn aandacht aan dit boeiende & dynamische jaar. Aandacht voor de oogst van 2016, aan wat het me gebracht heeft, wat ik heb geleerd en waar ik zo van genoten heb. Aandacht voor waarom niet alles gelukt is wat op mijn lijstje voor 2016 stond. Aandacht voor de dingen die ik niet meer mee wil nemen het nieuwe jaar in. Om zo helder te krijgen wat ik wél wil in 2017 en wat daarvoor nodig is.

 

Omdat alles in 1 keer meestal minder krachtig werkt, heb ik bedacht dat ik dit in 3 stappen ga doen. Terwijl ik die aan het uitschrijven was, bedacht ik me dat het nóg krachtiger is wanneer ik dit met andere mensen ga doen: met jou bijvoorbeeld!

Doe je met me mee?

Die stappen heb ik verdeeld over drie dagen: de magische dagen! Met de eerste dag aandacht voor wat was, aandacht op oudjaarsdag voor wat er nu is en op Nieuwjaarsdag voor wat er nog komt. Als je meedoet krijg je die drie dagen mail van mij over het thema van die dag. Ook is het leuk wanneer je lid wordt van de facebookgroep De kunst van jouw leven. Ik heb nl gemerkt dat het prettig is om je inzichten, ervaringen en vragen met elkaar te kunnen delen in een eigen omgeving.

Wil jij volgend jaar echt meer van wat je verlangt in je leven? Meld je dan aan. Samen duiken we in de magische energie van de laatste dagen van 2016. Om daarna het nieuwe jaar vol in het licht te beginnen!

 

En voor het zover is: geniet van deze (kerst)dagen. Of het nu heel gezellig is, of juist helemaal niet. Zorg voor ruimte voor jou, voor warmte, voor licht. Richt je daarop, niet op de drukte, de stress, het moeten. Richt je op het nu. Waar je nu bent. Je hoeft niks. Alles is er al.

Inspiratie voor de kunst van joúw leven?

​© 2020 - Sylvia Peet