P1000725 hartjes van gelei meerdere kleu
Essentials voor een gelukkig en betekenisvol leven

Met de vraag 'hoe nou toch te leven', houden mensen zich al duizenden jaren bezig. Er is natuurlijk geen handleiding. Maar hoe meer ik met De kunst van leven bezig ben, hoe meer ik lees en leer over al die verschillende onderwerpen, hoe meer overeenkomsten ik zie. Essentials noem ik die:

IMG_3359.jpg

Empower yourself

Meebewegen met de transitie naar dat nieuwe tijdperk, door op reis te gaan ín jezelf, vraagt dat je heel bewust kiest om die beweging te maken. Ook al heb je nog geen idee wat het vraagt, hoe je het moet doen en waar je 'uitkomt'.
Neem de verantwoordelijkheid voor jou, voor jouw leven. Voor het creëren van een gelukkig leven dat bij jóu past, bij jouw essentie, jouw bedoeling.

Instagram - afstemoefening Verbind je me

Love yourself

Om de kunst van jóuw leven te creëren, is liefde voelen voor jezelf, jouw leven en jouw ervaringen tot nu toe essentieel. Want dan voel je ook die krachtige verbinding met jouw essentie (of ziel, Zelf, Hogere ik: welk woord bij jou past), wéét je diep van binnen welke stappen je mag zetten, wat jouw bedoeling is, wat je mag ervaren en wat je wil creëren in jouw leven.

IMG_6544.JPG

Be here now

Aanwezig zijn bij jezelf. Echt, helemaal aanwezig zijn. In het NU. Je weet vast hoe fcking moeilijk dat is. Als in; dat zijn we zoooooooo niet meer gewend! En tegelijkertijd weet je precies wat ik ermee bedoel. Want dat kennen we allemaal. Als kind was dat het leven. Later 'leerden' we (niet op school of zo he, maar 'door dat leven') vooral niet aanwezig te zijn in het NU. Daar doet het soms pijn, voelt het niet zo fijn, wat dan ook. Terwijl je die emoties alleen kunt transformeren door aanwezig zijn bij jezelf en bij alles wat in jou leeft.

Heal yourself

Alle mensen ervaren gevoelens als blijdschap, plezier, vreugde, vertrouwen, en ook pijn, verdriet, angst, onveiligheid. Het insluiten van ook die 'minder mooie dingen' van en in  jezelf, zorgt al voor heling.  Louise Hay omschrijft het krachtig in haar boek ‘Je kunt je leven helen’: “Ik heb geleerd dat er eigenlijk maar twee mentale patronen zijn die voor ziektes zorgen: angst en woede. Om te kunnen helen mogen we angst en woede vervangen door liefde, door vertrouwen. Vertrouwen in het leven, in ons wonderlijke universum.”

IMG_9723.JPG

Raise your vibration

Om een gelukkig en betekenis leven voor jezelf te creëren, is het belangrijk dat je weet hoe je jouw energie, jouw vibratie kunt verhogen. Want hoe hoger jouw vibratie, hoe beter, blijer, gelukkiger je je voelt. En hoe meer je dat soort ervaringen in je leven haalt. Dat is hoe de wet van Aantrekking werkt: het universum reageert op de vibratie die jij uitzendt. Want 'Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg'. Door jouw vibratie te verhogen, creëer je andere dingen voor jezelf. 

P1040323 regenboog Iguazu.jpg

Dream it

Dromen en visualiseren, vanuit die hogere vibe, die hogere energie; daar ontstaat de magic. Als alles zou kunnen: hoe ziet jouw droomleven er dan uit? Wat doe je dan? Met wie bent je? En het belangrijkste element: hoe voel je je dan? 

IMG_7579.jpg

Inspired action

Een gelukkig en betekenisvol leven creëren vraagt energie. Moeite doen; hard werken; keiharde doelen stellen: dat is meestal de manier die we geleerd hebben om resultaten te behalen. Eerst die stap, dan dat doen, liefst wel binnen de tijd (lekker afvinken ;-) 

Deze tijd vraagt om een andere manier. Het vraagt om afstemming op wat er door jou heen gecreëerd wil worden, op dit moment. Vanuit die inspiratie, volgt de juiste actie veel makkelijker én gaat het uitvoeren (bijna) moeiteloos.

IMG_3355.jpg

Enjoy!

De kunst van deze Essential beheerste je als kind waarschijnlijk al uitstekend; plezier hebben! Genieten van wat je ontdekt, van het leren, van het groeien, van het vallen en weer opstaan. Hoe meer je lichter je jouw leven en jezelf maakt, hoe gelukkiger en meer vervullend dat leven voor je wordt.

Wil je ontdekken wat de kunst van joúw leven is? Wat een 'gelukkig en betekenisvol leven' voor jou betekent? En minstens zo belangrijk: hoe je dat leven kunt creëren? Dan ben je hier helemaal op de goede plek!

 

Hier vind je een aantal gratis tools om de eerste stappen te zetten, en hier vind je mijn online programma. Kies datgene wat resoneert, waar je zin in krijgt. Ga er vervolgens met aandacht mee aan de slag, ontdek wat het met je doet!

Inspiratie voor de kunst van joúw leven?