IMG_3957.jpg
Zoeken
  • Sylvia Peet

De 12 Heilige Nachten zijn begonnen!


Afgelopen nacht was de eerste van de 12 Heilige Nachten. In de Seizoener, het schoolblad van mijn dochter, stond een mooi artikel hierover: “Onze overvolle agenda’s laten tegenwoordig weinig witte plekken meer zien – maar de 12 Heilige Nachten nodigen je uit om innerlijke ruimte te scheppen. Tussen Kerstnacht en Driekoningen is de sluier tussen de werelden namelijk het dunst. Hoe maak je van deze ‘tijd tussen de jaren’ een mooie, kleine sabbatical voor jezelf?”


Deze tijd van het jaar is voor mij al langer een tijd van lekker cocoonen thuis, van ontspanning en plezier (met heus wel wat momenten dat er ook wel wat moet :-). Maar dit jaar had ik de behoefte om deze tijd meer bewust te beleven. Dit artikel sluit daar mooi bij aan: “je kunt je op allerlei manieren in 12 stappen met iets bezig gaan houden. Elke dag een thema, waar je je gedachten en focus op richt die dag.”

Mijn thema’s voor die twaalf nachten & dagen.

25 december: Familie

Kerstavond & Eerste kerstdag zijn meestal familiedagen bij ons. Gelukkig vooral gericht op samenzijn, lekker smikkelen en gezelligheid, niet op veel kado’s en bijzondere 10 gangendiners (koken is niet echt mijn ding).

26 december: liefde

Mijn lief en ik zijn dit jaar 10 jaar samen. Een prachtig moment om de liefde te vieren. Met onze twee prachtige dochters en natuurlijk met z’n tweeën!

27 december: gezondheid

Die dag begin ik met de Yogachallenge bij mijn yogastudio: 5 ochtenden les van 6:00 tot 7:30 uur (jaja; er staat echt 6.00. Als in 6.00 IN DE OCHTEND!! ) Met naast yoga ook aandacht voor o.a. gezond eten, bewegen en ademhalen.

28 december: dankbaarheid

We zijn zo gericht vaak op wat er niet is, dat we vergeten wat er allemaal wél is. Door dankbaar te zijn en het leven te waarderen, wordt het leven automatisch lichter.

29 december: opruimen

Voor het leven van je dromen heb je ruimte nodig. Niet alleen in je hoofd en je leven, zeker ook in je huis.

30 december: Terugkijken naar 2016

Wat heeft dit jaar me gebracht, wat neem ik mee en zeker ook; wat laat ik achter me?

31 december: Genieten van het NU

Prachtige dag om bewust te genieten van alles wat is. Van al die dingen die we zo gewoon vinden, maar die het leven zo de moeite waard maken.

1 januari: Dromen & doelen voor 2017

Wat verlang ik in 2017, waar ga ik mijn aandacht op richten en waarom?

2 januari: ruimte

Hoe zorg ik dat ik aankomend jaar, met al die plannen, dromen en dingen die nu eenmaal moeten, ruimte houd voor mij? Voor herstel, voor rust en voor inspiratie?

3 januari: Geld

Waar heb ik geld voor nodig, hoeveel heb ik nodig en waarom wil ik dat?

4 januari: Goede start

Afgelopen jaar heb ik gemerkt dat mijn dagen heel anders verlopen wanneer ik elke ochtend vroeg opsta, me afstem op wat ik wil/kan gebruiken die dag en ruimte maak voor beweging, ademhalen en/of meditatie.

5 januari: Overvloed

Ik geloof dat leven in overvloed de bedoeling is van ons allemaal. Dat je alles kunt worden & creëren wat je wil, dat je alles kunt beleven wat je wil en dat er genoeg is voor iedereen.

#blog #magischedagen #droomleven

125 keer bekeken
Inspiratie voor de kunst van joúw leven?

​© 2020 - Sylvia Peet