IMG_3957.jpg
Zoeken
  • Sylvia Peet

Geeft het energie of kost het energie?Vannacht was de laatste van de 12 Heilige Nachten. Aan het begin van die periode nam ik me voor om elke dag stil te staan bij een van de thema’s die ik voor die dagen had gekozen. Nu die 12 dagen voorbij zijn is een van mijn conclusies: structuur is voor mij geen aangeboren kwaliteit. Want de structuur van elke dag een thema aandacht geven, en dat dan 12 dagen lang; da’s niet mijn ding...

(zijweggetje in het kader van wat kunnen je kinderen je leren: mijn oudste dochter van 5 is heel goed met structuur. Zie haar prachtige weefwerkje op de foto. Ze heeft aan het begin gedacht: zo ga ik het doen, met die kleuren en dat aantal rijen. En dat doet ze dan ook; consequent en met alle aandacht!)

Waar ik dat vroeger heel kansloos van mezelf vond, weet ik nu dat mijn manier anders is. En dat dit perfect is, omdat het mijn manier is. Zo begon ik die dagen met aandacht voor de thema’s die voor mij actueel zijn, ik schreef ze op een groot vel papier, keek ernaar en schreef erover. Vervolgens liet ik het. Soms kwamen ze in m’n gedachten, soms kwamen ze tot me door wat iemand anders deed of zei. En vaker dacht ik er helemaal niet meer aan. En dan zo op het eind denk ik; ‘Oh ja! Ik had iets met 12 thema’s bedacht.’ Nu ik weer naar dat mooie grote papier kijk, zie ik dat de thema’s allemaal in mijn dagen aanwezig zijn geweest. Soms een paar tegelijk op een dag, soms een thema een paar dagen achter elkaar. Soms in positieve zin, soms in negatieve zin.

Deze constatering zorgt voor een grote lach op mijn gezicht. En voor een krachtig vertrouwen: ik weet precies wat goed voor mij is. Ik hoef alleen maar mijn inspiratie, mijn intuïtie te volgen. Me af te stemmen op mijn energie: wanneer stroomt het en wanneer niet? Dat is mijn ‘richtingsvraag’ de aankomende tijd, bij alles wat ik doe. En dat dan niet letterlijk natuurlijk, want dat vergeet ik dan weer. Maar op mijn manier. Omdat dat de enige manier is.

#blog #Foodforheart #energie

161 keer bekeken
Inspiratie voor de kunst van joúw leven?

​© 2020 - Sylvia Peet