IMG_3957.jpg
Zoeken
  • Sylvia Peet

Elke dag een stapje uit je comfortzoneDuizenden letters, woorden en zinnen heb ik verslonden het laatste jaar. Boeken, mails, blogs, checklists, mooie verhalen. Ik heb vele vellen papier beschreven. Met mindmaps, dromen, (business)plannen, to-do-lijstjes, stappenplannen. Sinds de inspiratie voor ‘De kunst van leven’ bij mij kwam, voelt het alsof ik mijn passie heb ontdekt, mijn bedoeling, mijn ikigai. Ik ben er op allerlei manieren mee bezig. En dat dan vooral in mijn hoofd.

In mijn hoofd heb ik al duizenden mensen geïnspireerd om hun droomleven te gaan leven, in overvloed, in liefde, in vertrouwen. In mijn hoofd heb ik hiervoor al veel geweldige blogs geschreven, online cursussen gemaakt, krachtige workshops en een fantastische retraite georganiseerd en gegeven (zelfs meerdere malen wegens groot succes). In mijn hoofd heb ik gave ‘Food for heart’ ansichtkaarten gemaakt, die net als mijn journal ‘De kunst van jouw leven’ door vele mensen gebruikt worden. En in mijn hoofd heb ik dit niet alleen dit jaar gemaakt, maar ook nog eens heel goed.

Goed willen doen = het niet fout willen doen

En daar lieve mensen ligt de oorzaak waarom dat allemaal nog in mijn hoofd zit en ik het nog niet heb gerealiseerd. Want dat ik het graag goed wil doen, betekent eigenlijk dat ik bang ben om het níet goed te doen. Bang dat ‘het niet klopt’, dat het geen goede vorm is, dat mensen het stom vinden, dat niemand er op zit te wachten, dat het niet volledig is, etc. En natuurlijk weet ook ik, dat als je aan het leren bent, er wel eens iets mis gaat. En aangezien ik dat dus eigenlijk probeer te voorkomen, gebeurt er (bijna) niks. Angst is een slechte raadgever als je een beetje uit je comfortzone wil.

Het goede nieuws is dat mijn verlangen steeds groter wordt. Mijn verlangen om gewoon te gaan doen, te gaan ontdekken, te gaan spelen. Om de inspiratie te pakken en mijn ideeën te manifesteren. Om mijn droomleven te creëren, omdat ik in mijn wezen weet dat het kan én belangrijker nog: dat het de bedoeling van het leven is. Ervaringen opdoen om elke dag een beetje te groeien. Om erachter te komen wie je werkelijk bent: met alles wat in je is. Om erachter te komen wanneer & waardoor je in flow bent, wanneer jouw bronenergie in volle kracht stroomt, wat jouw passie is, jouw ikigai. Zodat je ervaart dat leven in overvloed de bedoeling is.

Elke dag een stapje

Daarom heb ik net besloten, hier op de bank tussen een stapel boeken, ipad en schetsboek met lijstjes, dat ik dat maar gewoon ga doen. Elke dag een stapje uit m’n comfortzone, op ontdekkingsreis in mijzelf & in de veranderende wereld. Om onderweg steeds meer en beter te ontdekken wat de Kunst van mijn leven is. Ik ga op reis om te ervaren, te groeien, te spelen, te creëren. En dat, ook met het bijhorende vallen en opstaan, deel ik dan. Met jullie. In de hoop dat het leuk is om te lezen, en dat het je inspireert om ook op reis te gaan. Om de kunst van jouw leven te gaan ontdekken. Om zo samen de wereld elke dag nog mooier te maken dan het al is!

Want dat is mijn werkelijke verlangen: ik wil onderdeel zijn van de beweging naar een wereld waarin mensen leven vanuit hun hart en bedoeling, vanuit vertrouwen en liefde in plaats van angst. Juist nu lijkt het alsof vrede op onze mooie aarde verder weg is dan ooit. Maar ik geloof dat het anders is: het donker zorgt ervoor dat we op zoek gaan naar het licht. Naar het licht in onszelf en het licht in anderen. Door het plezier, de energie en de fluistering van je hart te volgen. Door alles wat in je is te voelen, te onderzoeken, te helen. Door je hart te openen, door jezelf te laten zien, door jouw plek op deze aarde in te nemen. In verbinding met alles wat in je is, het licht én het donker.


Steeds meer vrouwen staan op en nemen hun plek. Wereldwijd, zoals bij de Woman’s march en in The United State of Woman, en ook dichterbij. Ik volg meerdere inspirerende vrouwen en lees & hoor over hun dromen, hun plek op deze wereld en het proces daarnaar toe. De Dalai Lama heeft eens iets prachtigs gezegd (nou ja; vast wel vaker, maar deze blijft goed hangen): ‘women will save the world’. Ik wil een van die vrouwen zijn. En daarom ga ik staan, op mijn plek, in het licht. Ook als het daar best (ok ok, heel erg) eng en oncomfortabel.

Ga je mee op reis?

Word je hier blij van en vind je het leuk om me te volgen? Schrijf je in voor mijn mail en/of volg me op Instagram of Facebook (als je op ‘als eerste weergeven’ klikt bij knopje ‘volgend’, weet je ook zeker dat je mijn berichtjes te zien krijgt. Facebook doet goed z’n best dat te voorkomen nl). En delen is natuurlijk ook leuk!

#blog #Foodforheart #mjnverhaal #reis

130 keer bekeken
Inspiratie voor de kunst van joúw leven?

​© 2020 - Sylvia Peet