Kies voor jouw leven!


"Of je van je leven een geweldige ervaring maakt hangt van jou af.

Kies voor het leven, verdoof het niet."

Tijdens een geweldige reis door Bolivia las ik dit, vanuit de bus. Het raakte me ontzettend, juist in dat land dat ik zo intens beleefde. Ik voelde direct de verantwoordelijkheid en tegelijkertijd de kracht hiervan. Dat is dus de kunst! Alleen ik kan van mijn leven een fantastisch leven maken. Ik mag mijn eigen weg bewandelen, ik mag zelf bepalen hoe die weg gaat en hoef niemand goedkeuring te vragen. Hoe bevrijdend is dat!

Hoe ziet jouw ideale leven eruit?

Heel fijn natuurlijk, dat je zelf de richting mag bepalen. Maar welke richting is dat dan? Wat is jouw ideale leven, hoe ziet dat er uit? Waar verlang je naar, waar wil je aan bouwen, welke ervaringen wil je opdoen? En waar wil je op terugkijken, als je straks ouder bent?

Zo aan het eind van het jaar denk ik hier veel over na. Als ik naar bed ga, onder de douche sta of tijdens de tussendoortijd. Daarna maak ik een verlanglijstje voor volgend jaar. Hoe ik dat doe? Binnenkort meer daarover!

Recente berichten
Inspiratie voor de kunst van joúw leven?