Stap voor stap mag ook


Op heerlijk, zonnig, relaxed Curaçao; daar ben ik. Driftig typend en vet geïrriteerd, want ‘ik heb die website nog stééds niet af’,‘Nu heb ik weer niet het belangrijke, maar het urgente werk gedaan’ en oei: ‘Zo wordt het natuurlijk nooit wat’. Gelukkig heb ik snel door wat ik aan het doen ben en al lachend om mezelf pak ik een zak foute (en o zo lekker zoute) chips en ga lekker achterover zitten.

Van wie moet het eigenlijk?

Wat een overtuigingen zitten er in mijn hoofd. Wat maak ik het mezelf lastig om te doen wat ik echt wil. En wat moet er toch veel van mezelf. Nou ja, en daarnaast wíl ik ook echt heel veel! De inspiratie danst om mijn hoofd, want ik heb meerdere ideeën per dag. Ik krijg het nog niet voor elkaar om de tijd eraan te besteden die ik zou willen. Dus hup, alles maar weer bij het ‘inspiratielijstje'. Waar ik ondertussen drukker mee ben dan met het daadwerkelijk uitvoeren. Het zien van social media met veel inspirerende mensen met vergelijkbare ideeën, helpt ook niet bij het schrijven. Stom eigenlijk, want dat is wat ik zo graag wil doen. En toch vind ik het lastig om te focussen op wat ik werkelijk wil doen en laat ik me te vaak afleiden door dingen ‘die ook nog moeten’.

[INZICHT] Stap voor stap mag ook

Dat ik zag wat ik aan het doen was, kwam door besef dat niet ‘alles’ af moet zijn volgende week. Ik mag het stapje voor stapje doen. Dat is zelfs nog beter, want daarmee bouw ik een sterker fundament. Het geeft direct rust en ruimte in mijn hoofd. Elke dag een actie voor het belangrijke werk. En op een paar vaste momenten in de week voor de dingen die 'moeten'. Ach, ik weet natuurlijk ook dat je niet aan gras moet trekken om het te laten groeien, maar at je geduld en vertrouwen moet hebben dat het komt wanneer het zover is. Tot die tijd zorg ik dat het de dingen er omheen klaar zijn voor dat mooie gras en dat er mensen zijn die er tegen die tijd van kunnen genieten. Maar da’s morgen: nu eerst onder die palmboom.

Recente berichten
Inspiratie voor de kunst van joúw leven?