Wat als het leven één geweldig spel is?


Steeds vaker gaat het door mijn hoofd: wat als het leven eigenlijk één geweldig spel is. Een spel met veel werelden, levels, helpers en afleiders. Met donker en licht, draken, diepe putten, hoge toppen, snelle en langzame waterstromen. Met unieke sleutels voor jou, om erachter te komen wat jouw bedoeling is, wat jij hebt te geven aan de wereld en waar je blij van wordt. En om zo naar een ander level te kunnen.

Wat als je de tekenen, hints, regels voor dit spel kunt vinden in de allerdaagse dingen. In een liedje, een zin die je hoort, iemand die je tegenkomt, een situatie waar je weer aan denkt, een idee dat in je op komt.

Yeah-sayer

En wat als je met deze signalen op ontdekkingsreis gaat en je de kunst van jouw leven gaat ontdekken. Wat als je gehoor gaat geven aan dit soort signalen als een ‘Yeah-sayer'. Een optimist die JA! zegt vanuit nieuwsgierigheid, vanuit het willen onderzoeken hoe het level waar je nu in zit er uit ziet. Wat daar de mogelijkheden, de valkuilen, de bonussen en de lessen zijn.

Ik word werkelijk heel blij van deze gedachte. Het maakt het leven heel veel lichter, met veel meer ruimte en veel meer plezier. En het getwijfel en gemartel, de angsten en pijnen zijn dan ook ergens goed voor. Daarmee dit helpt je het level ontdekken waar je nu bent, voordat je door kan naar het volgende.

MAGIC

Dit is volgens mij het woord van het level waar ik nu in zit. Elke dag lees of hoor ik het wel ergens. Mijn laatst gelezen boek ging daarover: Big Magic van Elizabeth Gilbert (echt een aanrader!!). Een Coldplay-deuntje wat al een paar dagen in mijn hoofd zit blijkt van een liedje te zijn dat daar ook over te gaan: ‘Turn your magic on… Everything you want's a dream away’.

En over magic gesproken: ik zie net de titel van dat liedje: “Adventure Of A Lifetime”…

Let’s play this adventure of my lifetime!!

Recente berichten
Inspiratie voor de kunst van joúw leven?