Je mag opnieuw beginnen. Altijd.


Je hebt altijd een keuze in je leven. Een keuze om het goede te doen, voor jou of voor de ander. Je kunt altijd besluiten dat je het anders wilt. Dat alles anders moet, of maar een klein dingetje. Je mag opnieuw beginnen, met waar je al mee begonnen bent. Waarbij je even niet wist hoe het verder moest. Of waarbij je het even niet durfde.

Onderstaande gedicht van Freek de Jonge past hier perfect bij. Al jaren raakt dit gedicht me [BAM] in mijn hart. Vandaag nog meer dan anders, omdat ik zo snap hoe waar het is.

Want jongens jongens, ik vind het soms niet makkelijk hoor, het creëren & leven van mijn droomleven! In gedachten gaat het prima, maar het daadwerkelijk doen allemaal is best een grote stap. Gelukkig heb ik ondertussen ook geleerd dat ik niet de enige ben met zelf-beperkende gedachten. En begin ik weer. Aarzelend op de tast soms, klein beetje bang nog voor mijn grote dromen. Steeds meer kennende van mezelf en wetende dat er maar een is zoals ik, en dat ik de allerbeste IK aan het worden ben die ik kan zijn!

WEES NIET BANG wees niet bang je mag opnieuw beginnen vastberaden doelgericht of aarzelend op de tast houd je aan regels volg je eigen zinnen laat die hand maar los of pak er juist een vast

wees niet bang voor al te grote dromen ga als je het zeker weet en als je aarzelt wacht hoe ijdel zijn de dingen die je je hebt voorgenomen het mooiste overkomt je het minste is bedacht

wees niet bang voor wat ze van je vinden wat weet je van een ander als je jezelf niet kent verlies je oorsprong niet door je te snel te binden het leven lijkt afwisselend maar zelfs de liefde went

wees niet bang je bent een van de velen tegelijk is er maar een als jij dat betekent dat je vaak zult moeten delen en soms zal moeten zeggen laat me vrij

Een gedicht van Freek de Jonge uit ‘Kijk, Dat Is Freek’, 2011.

Recente berichten
Inspiratie voor de kunst van joúw leven?