Waar wacht jij op?


Food for heart - Waar wacht jij op?

Het leven van je dromen leven. Alle die dingen doen die je wilt en waar je blij van wordt. Op avontuur, de wereld in. Het bedrijf starten waar je al zo lang over droomt. Je baan opzeggen omdat het geen uitdaging meer voor je is. Minder werken, omdat je meer tijd wil om echt te kunnen leven. Verder zonder je partner, omdat jullie gezamenlijke reis afgelopen is en het tijd is voor iets anders. Je week anders indelen zodat je meer met je geliefden kunt zijn. Dat boek schrijven, wat rond jouw hoofd dwarrelt. Gezonder leven omdat je jezelf belangrijk genoeg vindt om voor te zorgen. Jouw talenten voluit gebruiken om het leven van anderen mooier te maken.

Al die dingen die je wilt, waar je van droomt. Waar wacht je op om het gewoon te gaan doen? Wacht je tot je ontslagen wordt? Je partner bij je weggaat? Je met een burn-out op de bank komt te zitten? Wacht je op steun van je geliefde(n), op weer een reorganisatie of een ingrijpende ziekte om meer tot leven te komen? Wacht je tot het je overkomt of neem je de verantwoordelijkheid voor jouw dromen en dat doen waar jij blij van wordt?

De laatste weken word ik me er bewust dat ik op best wat dingen wacht:

Ik wacht tot ik meer tijd heb voor mij, om dat te doen wat ik wil.

Ik wacht tot iemand eens zorgt voor mij, denkt aan wat ik nodig heb.

Ik wacht tot ik genoeg kracht heb om te staan voor waar ik in geloof.

Ik wacht op goedkeuring van anderen, van de mensen die mij lief zijn.

Ik wacht tot dat ik genoeg heb geleerd van anderen, om het zelf te mogen doen.

Ik wacht op vrijheid in het leven waarin zoveel moet, op ruimte voor mijn dromen.

Maar eigenlijk lieve mensen, eigenlijk wacht ik gewoon op mij.

En daarmee is het wachten voorbij! Want ik realiseer me dat ik voor mijzelf mag zorgen. Dat ik alle tijd heb voor alles wat ik wil; ik hoef alleen de tijd er maar voor te nemen. Ik weet en voel dat alles al in mijn aanwezig is en ik er alleen maar ruimte voor hoef te maken. Dat alleen ik goedkeuring hoef te geven voor wat ik doe, omdat het om mij gaat en niemand anders daar wat over te zeggen heeft.

Is dit een vet inzicht of niet, zo op de dinsdagavond?!

Recente berichten
Inspiratie voor de kunst van joúw leven?