It's all about energy

Wat heb ik hier te doen? Wat is mijn bedoeling hier in dit leven, wat heb ik geleerd en hoe kan ik daarmee bijdragen aan het leven van een ander? De antwoorden op deze vragen (nou ja, vooral het zoeken daarna) houden mij al wat jaren bezig. En in een inspirerende workshop bij Josje Feller vanochtend hoorde ik het mezelf zeggen: ‘Door verbonden te zijn met zowel de aarde als het universum, en door die bronenergie (of hoe je het ook noemen wilt) door mij heen te laten stromen, maak ik het lichter voor mijzelf én voor anderen’.

Want dan is er geen gedoe, dan zet ik mezelf niet vast in mijn eigen verhalen, dan heeft mijn ego niet het grootste woord. Dan heeft het gedoe van de ander geen invloed, dan voel ik geen tekort, geen angst. Als ik mij verbonden voel en de energie voel stromen is er leven in mijn hele wezen, dan is er lichtheid, is er welzijn, overvloed. Dan maakt het niet zoveel uit wat er gebeurt en wat er (niet) is, want dan beweeg ik mee zoals het moment vraagt. Dan ben ik in het nu in plaats van bij gisteren of morgen. Dan ben ik op die plek, die situatie, dat moment, dat iets van mij vraagt. Of soms alleen maar gezien wil worden.

Deze woorden heb ik al veel vaker gedacht en uitgesproken, maar voor het eerst kon ik het ook helemaal voelen. Alsof er een kolkende rivier van energie door mijn lijf raasde. Nu was het nu niet heel moeilijk om in te tappen op de energie, omdat we het energieveld met elkaar hadden gecreëerd. De uitnodiging is in die momenten dat het níet stroomt de verbinding te maken. Elke dag. Ook als er ‘geen tijd’ is. Ook als ik van alles ‘moet’. Ook als er ‘gedoe’ is, met jij of met anderen. Juist dan.

Fijn dat over drie dagen ons Grote Avontuur begint, met zeeën van tijd voor die verbinding, voor inspiratie en ervaren wat nodig is om die verbinding te houden.

Tags:

Recente berichten
Inspiratie voor de kunst van joúw leven?