‘FLIKKER OP MET JE ALLES’

Ik schrok ervan toen ik dit hoorde.

Al een paar dagen hoorde ik al wel eens wat opstandig ‘Ik moet al van alles. Alsof ik daar steeds zin in heb. Ik weet ook helemaal niet hoe ik dat dan allemaal in m’n eentje moet doen. Ik wil ook wel eens gewoon zitten en niks doen. Mijn tijd verdoen als ik daar zin in heb. En ik kán heus wel iets doen, of in beweging komen; maar daar heb ik dus geen zin in. Ik bepaal zelf wel wat ik doe en wanneer’.Maar op dat moment hoorde ik heel bewust dat ik ‘Flikker op met je alles’ riep, keihard in mijn hoofd. Het leek bedoel voor iedereen, maar eigenlijk was ‘t vooral voor mij. Eerst schrok ik, en was ik vooral verrast. WTF; hoe geraffineerd werkt mijn ‘ego’! En toen wat geïrriteerd; wat een verwend kind.


En dan de verzachting; och lief mensenkind. Wat voel je je boos, overweldigd. Wat ben je bang om groots te worden, om echt te gaan staan. Wat voel je je afgescheiden van jeZelf, van het universum, de bron. Wat snak je naar een grote wolk van liefde. Naar het voelen dat je gedragen wordt door moeder Aarde en het universum. Naar voelen dat alles goed is. Naar voelen dat jij goed bent, dat je prachtig bent.


Met dit inzicht voel ik mij direct lichter worden. Er valt een last van mijn schouders. Mijn hart zwelt op, waardoor er ruimte ontstaat in mijn lieve lichaam. Ze zucht, en ontspant zich. Dat wat verkrampt was laat zich even voelen en ontspant dan ook. Energie stroomt weer voelbaar in mijn lijf.


Dan open ik mijn laptop en het CMS van mijn site, volg ik mijn eigen minicursus ‘Verbind je meer met jou’. Mijn hart gloeit als ik het effect ervan bij mezelf merk. Ik glimlach als mezelf op de video zie. Opgenomen aan de andere kant van de wereld. Stralend, krachtig, helemaal op mijn plek.


Alles is er al lang. Alles is goed. Ik ben goed. Ik ben precies waar ik moet zijn. ‘I’m just learning new ways’.

Recente berichten
Inspiratie voor de kunst van joúw leven?