Gelukkig nieuw Zonnejaar!

Het is zomer! Voor mij staat dat voor plezier, voor genieten van alles wat bloeit en groeit. Tijd voor ontspanning, voor plezier, voor genieten. Voor weinig moeten, ontspannen, rust. En daarvoor toch ook wat opruimen; niet alleen in huis, maar ook in mezelf. Vandaag vond ik een inspirerende mail van Elvira, van Mayawijsheid, die hier prachtig bij past.NIEUW ZONNEJAAR

Ze schrijft o.a. over de groeispurt die veel kinderen en ook volwassenen maken in de zomer. Dat veel mensen dan vakantie hebben is natuurlijk van invloed. Elvira beschrijft in haar blog dat de energie van het nieuwe zonnejaar ook invloed heeft. Ieder jaar ontmoeten de zon en de ster Sirius (ook wel Hondsster genoemd) elkaar op 26 juli, vlak voordat de Zon opkomt aan de horizon. Deze ontmoeting markeert het begin van het nieuwe zonnejaar, volgens de 13 manen kalender en de kalender van de oude Egytpenaren.

En dan de dag ervoor, 25 juli: dat is de dag tussen twee zonnejaren in. De dag buiten de tijd. Dat geeft mij gelijk een gevoel van ruimte, van mogelijkheden; een dag van even niks!

Om het feest compleet te maken, is dit jaar extra bijzonder. In de agenda van Elvira (moeite waard om te bekijken!) las ik dat we een cyclus van 13 zonnejaren afsluiten en 26 juli beginnen aan een nieuwe cyclus van 13 jaar. En all this magic happens deze week lieve mensen!


INSPIRATIE

Ik ben helemaal geïnspireerd om de energie van deze dagen heel bewust te gebruiken. Doe je met me mee? Dan maken we er samen drie magische dagen van!

Met de eerste dag aandacht voor wat was, afgelopen jaar en afgelopen 13 jaren. Op de ‘dag tussen de tijd’ vooral aandacht voor wat er nú is. En op vrijdag, 26 juli, richten we ons op de intentie voor aankomend jaar, en aankomende 13 jaren.

Als je meedoet krijg je drie dagen mail van mij. Ook is het leuk wanneer je lid wordt van de facebookgroep De kunst van jouw leven. Ik heb nl gemerkt dat het prettig is om inzichten, ervaringen en vragen met elkaar te kunnen delen in een ‘eigen’ omgeving.


VERLANG JIJ OOK NAAR LICHTER LEVEN? Naar meer energie, meer focus en meer van wat je verlangt in jouw leven?

Meld je dan NU aan; duiken we samen in de magische energie om het nieuwe zonnejaar vol in het licht te beginnen!

Recente berichten
Inspiratie voor de kunst van joúw leven?