Je kunt ook de hemel naar aarde halen


Ergens zit toch wel de gedachte dat dit een plek is van liefde, licht, vrede, rust, veiligheid, verbinding. In ieder geval anders dan de aarde. Waar het ‘moeilijker’ gaat, zwaarder is, waar het lijden is.

Wat als we die hemel op aarde met elkaar kunnen creëren? Door het ene niet te scheiden van het andere, maar door het allemaal in te sluiten. Alle ervaringen die het leven op aarde ons geeft. De ‘mooie’ dingen van het leven en de ‘niet zo mooie’ dingen. Het staat tussen haakjes, want dit oordeel geeft al scheiding. Dat zorgt voor zoveel lijden op deze aarde. Want het ‘niet zo mooie’, dat willen we liever niet. Dat vinden we moeilijk. Willen we niet zien, zetten we het liefste weg, kunnen we niet meer voelen, veroordelen we. En hoe meer we het onderdrukken, hoe groter het wordt, het meer verwrongen het wordt.

Die hemelse aarde creëren we door onze aandacht eerst van buiten naar binnen te brengen. Naar ons lichaam, hart, ziel en ego, die zo prachtig kunnen samenwerken! Maar bij zoveel mensen is die samenwerking verstoord door gedachten, gevoelens, pijnen, angsten, overtuigingen die vastzitten. Daarom is het is om eerst ín onszelf aan de slag te gaan. Tijd om een nieuw pad te gaan lopen.

Het pad van liefde. Want liefde sluit alles in: het licht én het donker. Kiezen voor liefde is de weg van insluiten, van samen, groeien, plezier. Van vertrouwen, creëren wat ons hart ons ingeeft, van leven van binnen naar buiten. Je loopt er al op door de fluisteringen van je hart te volgen. Door jezelf te geven wat je nodig hebt. Door kleine stapjes te maken. Door met je aandacht naar jou te gaan, naar de liefde. Want wat je aandacht geeft groeit.

❤️
Recente berichten
Inspiratie voor de kunst van joúw leven?