Wake up! Time to rise


WTF; dacht ik afgelopen week regelmatig. Ik had natuurlijk al weken eerder gehoord van corona en alle toestanden. Ik had hier zo m’n ideeën over en vanuit ‘wat je aandacht geeft, groeit’ ben ik er niet mee bezig geweest. Dat is niet meer mogelijk natuurlijk. Dus toen dacht ik: wellicht is het tijd om er eens dieper in te duiken. Ik heb er van alles over gelezen en natuurlijk over gesproken. Begin deze week werd ik wakker met een zin, waar het allemaal in samenkomt voor mij:


THIS IS YOUR WAKE UP CALL!

Lief mooi mens, het is tijd om echt wakker te worden. Word wakker en kijk naar de wereld die we met elkaar gecreëerd hebben. Word wakker; open je ogen. Open de ogen van je hart en laat je door haar leiden. Ze weet de weg. Je hoeft alleen maar te luisteren, te voelen en te volgen.

Want mensen wat een bijzondere tijd is dit! Het gaat niet meer om bedenken hoe het gaat worden, plannetjes maken hoe dan te handelen.

Deze tijd vraagt heel wat anders van ons.

Het vraagt om liefde in plaats van angst. Om naar binnen te bewegen in plaats van naar buiten. Om te ontspannen, uit de kramp te gaan, te zakken in onszelf. Het vraagt om jezelf lief te hebben, met alles wat in je aanwezig is.

Het vraagt om te kiezen voor verbinding, in plaats van ons af te scheiden. Te kiezen voor dat wat bijdraagt aan het leven, in plaats van wat er afbreuk aan doet. Zowel kleine als grote dingen in jezelf, je leven, het leven om je heen, in de wereld. Om te kiezen voor wat we wél willen in plaats van wat we niet willen. Om te experimenteren, te creëren wat in je opkomt, gewoon maar te doen ook al heb je geeen idee of het goed uitpakt.

Zo creëren we samen stap voor stap onze 'nieuwe' wereld. Want als ik een ding zeker weet: we gaan nooit meer terug naar ‘hoe het normaal gaat’. De laatste dagen hebben al zo’n impact; ik kan me helemaal niet voorstellen wat er allemaal nog komen gaat!

En dat hoeft nu ook niet. Wat nu belangrijk is volgens mij, is vol voelen dat we helemaal uit onze comfortzone zijn. Met alle emoties, gedachten, reacties die daarbij horen, en dat dat helemaal ok is. Ons steeds meer bewust worden, dat we de ‘oude wereld’ ook niet meer willen. Dat we met alles wie we zijn voelen; DAT WIL IK NIET MEER. Ik wil andere dingen voor mezelf, voor de mensen om me heen, de mensen in de wereld en voor moeder Aarde.

En hoe tof is het dat we zoveel gewoonten in een paar dagen tijd los moeten laten. We zijn los, kunnen bewegen, er is ruimte! We kunnen gaan ontdekken wat er allemaal wel mogelijk is. Kunnen gaan experimenteren met dingen, want hey; 'lekker belangrijk als je iets niet honderd procent perfect doet; het is al vet tof als je iets doet!'

En stel je toch eens voor lieve mensen: dat van al die miljarden mensen in de wereld, er miljoenen moedig andere keuzes gaan maken.  Dat al die mensen echt vanuit hun essentie gaan leven; vanuit wat ze hier op aarde te doen hebben.

Dat ze leren voluit te houden van zichzelf.  Dat ze elke dag oefenen met kiezen voor liefde, in plaats van angst.

Met kiezen voor plezier, in plaats van zwoegen.

Voor natuurlijke groei, in plaats van groei op wilskracht ten koste van anderen.

Die voelen dat ze goed genoeg zijn, dat ze belangrijk zijn, dat ze ertoe doen.

Die hun bedoeling leven. En zo een groot verschil maken op onze wereld. 

Recente berichten
Inspiratie voor de kunst van joúw leven?