"We make plans, for big times'


Ik houd erg van liedjes met fijne tekst. Dit komt uit een van mijn favorieten: 'Plans' van Bloc Party: We make plans for big times Get bogged down, distracted We make plans for good times All neon, all surface

Het raakt me elke keer weer. In ons hoofd hebben we vaak zoveel plannen voor al die grote dingen die we willen creëren in ons leven “als alles zou kunnen”.

Maar we laten ons afleiden door het dagelijks leven, door dingen die niet eens echt belangrijk voor ons zijn.

Of we verzanden in details, in gedachten over ‘maar hoé moet dat dan allemaal? Wie gaat dat betalen? Waar haal ik de tijd vandaan?’

Ook willen we het liefst dat het heel makkelijk (makkelijk is voor mij echt iets anders dan moeiteloos!!) gaat, dat alles leuk en gezellig is en ‘omringd door zonlicht’. De ‘donkere’ delen van onszelf ontwijken we liever. We blijven lekker aan de oppervlakte; daar lijkt het veilig. Dan hoef je niet naar binnen, naar al die plekken in jezelf waar het pijn doet. Althans; dat is wat je denkt dat je lijf je wil vertellen.

MAAR DAT IS DE BEDOELING VAN HET LEVEN NIET!

Nou geloof ik helemaal niet dat het leven gaat om lijden, dat het moeilijk en pijnlijk is.

Zeer zeker niet.

Ik geloof wel dat om te leven vanuit je essentie, het nodig is om je te ont-wikkelen. Al die lagen, conditioneringen en overtuigingen die niet (meer) van jou zijn, ont-wikkelen. Dat het nodig is om alle pijnen in jou te helen; op al die verschillende lagen. Van alle kleine en grote trauma’s in je leven, vaak al als kind opgedaan en onbewust herhalend in je verdere leven. En dat het nodig is om je bewust te worden van al die gedachten in jezelf, die veel vaker negatief/destructief zijn dan liefdevol. Vet moeilijk, instensief en spannend in het begin, daarna wordt het steeds wat makkelijker.

MAAR WAT IS DE BEDOELING VAN HET LEVEN DAN WEL?

Voor mij is dat bewust worden van jezelf. Van wie je bent, wat je hebt en wilt ervaren, wat je daarvan kunt leren, van wat je hier te doen hebt op deze aarde Bewust te voelen wat er in je aanwezig is, welke emoties en energie vastzitten in je lijf. Om aanwezig te zijn en te vertrouwen dat je alles kunt handelen wat daar is. Om te ervaren dat het lang niet zo pijn doet als je van tevoren dacht. En om te genieten van daar waar je nu bent!

Want alles in je leven tot nu toe heeft je hier gebracht waar je nu bent. Gebruik wat je hebt geleerd en ervaren. Leer wat je verder te leren hebt. Stem je af wat je wilt creëren, op hoe je je wilt voelen. Uiteindelijk is dat een keuze, onder welke omstandigheden dan ook. En natuurlijk klinkt dat ontzettend veel makkelijker dan het is!! Hou op schei uit; dat lukt vaker niet dan wel, helemaal in het begin.

En dan, dat magische moment dat je even helemaal aanwezig bent, alles laat zijn wat is en kan ontvangen wat er door je heen wil stromen. Dat je jouw energiestroom laat stromen, dat zich manifesteert wat je er binnen in jou al was gecreëerd. Daar is de kunst van jouw leven.

Ps: ik heb een fijne afstemoefening gemaakt: Verbind je meer met jou. Je vindt 'm hier!

Recente berichten
Inspiratie voor de kunst van joúw leven?