MBlue Wat  vraagt deze tijd van jou met

Ik weet niet hoe het met jou is, maar wat vind ik het allemaal heftig wat er gebeurt in de wereld! Het lijkt alsof de hele wereld in de greep van angst is, onze grondrechten worden minder belangrijk of al afgenomen onder het mom van veiligheid. De verdeeldheid tussen ‘wij en zij’ lijkt elke dag groter te worden en op de vraag ‘wanneer kunnen we nou terug naar normaal leven’ komt maar geen antwoord. Zelf geloof ik dat de hele C-toestand een middel is om een andere agenda te realiseren, ‘zonder dat wij het doorhebben’. Nou ja, er zijn ontzettend veel menen die het door hebben, alleen wordt van een groot deel de (digitale) mond gesnoerd; nog zo’n grondwet die grof geschonden wordt.

 

Indrukwekkende reis

De afgelopen tijd, het afgelopen jaar eigenlijk al, ben ik veel bezig geweest met ‘deze toestand’. Het klopt van het begin af aan niet voor mij en mijn verlangen om ‘de waarheid te ontdekken’ heeft voor een indrukwekkende reis gezorgd. Een reis door de (geschiedenis van de) wereld met al haar systemen, en al het licht en onlicht, én tegelijk een reis ín mezelf.

 

Onderweg heb ik ontzettend veel gelezen, gehoord, gekeken, gesproken, gedacht en gevoeld. Ik ben van alles tegengekomen in mezelf, en kom het nog steeds dagelijks tegen:  diepe angst, intense woede, verwarring, ontkenning, ongeloof, machteloosheid, onbegrip, frustratie, boosheid, onvermogen. Én heel veel zachtheid, euforie, geruststelling, kracht, innerlijk weten, verwondering, liefde, mededogen, moed en vertrouwen.

 

Verandering van tijdperk

Dat het niet een tijd van verandering is, maar een verandering van tijdperk weet ik al een tijd. Toen ik dat voor het eerst ‘ontdekte’ eind 2019, dacht ik; ‘Ja wat prachtig; een verandering van tijdperk!’ Maar toen realiseerde ik me nog niet echt dat zo’n verandering er meestal niet een is van rozengeur en maneschijn. Dat zo’n verandering betekent dat het oude systeem eerst neer gaat, dat het implodeert, voordat het nieuwe echt kan ontstaan.

 

Dat betekent dat wij mensen zich eerst bewust mogen worden van het oude systeem, met o.a. machthebbers die al honderden, duizend jaren over ons mensen bepalen en grote invloed hebben op alles in de wereld. Van hoe C wordt ingezet om ons mensen nog meer te controleren en onderdrukken, en zelfs over dat men van plan is de wereldbevolking drastisch te verminderen.  

 

Wat vraagt deze tijd van mij?

Er zijn veel momenten geweest dat ik er niet vrolijk van werd, om maar even een understatement te gebruiken. Maar de laatste weken ervaar ik ook iets anders. Vooral sinds het zien van deze docu en deze docu voel ik me krachtiger dan ooit. Ik voel me meer geaard en rustig. Ik kan mijn kern steeds beter vasthouden; ik blijf steeds langer in het ‘midden van de wervelstorm’. En als ik er toch ‘uitschiet’, ben ik steeds sneller terug. Ik voel sterker dan ooit mijn bedoeling hier op aarde én de uitnodigingen van deze tijd.

 

De aankomende dagen deel ik deze graag met je. Voor het zover is wil ik je vragen om jezelf vandaag de volgende vraag te stellen:

 

‘Wat vraagt deze tijd van mij?’

"We are here to shift the entire human collective"
Lorie Ladd

Om beter voor jouw Zelf te zorgen, heb ik een tof online programma voor je:

7 dagen 'Essentials for Self-care'.

Tijdens deze dagen ontdek je:

*  Wat Self-care voor jou is;

* Hoeveel ruimte er voor jou is in je leven;

* Hoe belangrijk jijZelf bent in je leven;

* Wat eigenlijk de essentie is van Self-care;

* Én natuurlijk tips en tools om meer Self-care in jouw leven te brengen!

Meld je hier aan , dan krijg je aankomende vijf dagen een mail met inspiratie, tips en wijsheid over e vorm van tekst, audio's en/of opdrachten over de uitnodigingen van deze tijd.

A small body of determined spirits fired by an unquenchable faith in their mission can alter the course of history."

Mahatma Gandhi

"Persoonlijk, open en inspirerend. Glitters in mijn inbox!"

"Bedankt voor je inspirerende week, de leuke opdrachten en bemoedigende woorden"

"Dank je wel. Voor de inzichten, de fijne mailtjes en wijsheden. Het heeft echt wat voor me gedaan. Ik was me steeds bewust van Self-care: heb een massage geboekt en genoten. Veel gewandeld en gelezen. Ik heb durven vragen of iemand me wilde helpen en me vaker afgestemd om te voelen of ik nog op mijn eigen pad zit. Ik heb nee gezegd en rust genomen."

Fijne reacties van fijne mensen die je voor zijn gegaan:

Over mij

Ik ben Sylvia en leren over ‘het leven’ is voor mij een van de leukste dingen in het leven. Het delen van de wijsheid die ik verzameld heb vind ik minstens zo leuk.

 

Door onze ervaringen en uitdagingen te delen en het samen te doorleven, integreren we allemaal die prachtige wijsheid en wordt het steeds makkelijk om te leven vanuit ons hart, vanuit liefde. Wordt het steeds makkelijker om bewust de kunst van ons leven te creëren, in plaats van op onbewust niveau.

Inspiratie voor de kunst van joúw leven?